Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

вівторок, 13 жовтня 2020 р.

УКРАЇНА - КОЗАЦЬКА МАТИ !

 Сини Твоєї Батьківщини,
 В них сила духу непоборна!
 Козацтво – слава України,
 Це гордість наша всенародна!

14 жовтня є особливим днем для українців. Цього дня українці відзначають одразу 3 свята - День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України.

Із давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Богородиця була заступницею козаків у походах, її зображення було вибите на хрестах, які вони носили. На Покрову козаки проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину. Першу церкву на честь Покрови запорожці побудували у 1659 р. на Чортомлицькій Січі.


День Українського козацтва - свято встановлено Указом Президента України від 07.08.1999 р. № 966, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.  Образ козака, як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю. 
На честь цього свята в Новопавлівській бібліотеці - філії бібліотекарем було оформлено інформаційно - тематичну виставку «Україна – козацька мати» та проведено годину малювання з дітьми  на тему: "Образ козака в літературі".





















Щиросердечно вітаємо всіх козаків зі сятом!



Немає коментарів:

Дописати коментар