Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

четвер, 27 січня 2022 р.

ПАМ'ЯТЬ ВО СПАСIННЯ...

 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла та ухвалила відповідну резолюцію   № 60/7 «Пам'ять про Голокост». Україна приєдналася до цього документа у 2012 році і разом зі всім світом почала відзначати пам’ять про цю сумну подію.

Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади. Близько півтора мільйона євреїв знищено нацистами на території нашої країни. Це – чверть усіх жертв Голокосту, який є злочином проти всього людства.27 січня 1945 року бійці 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшої нацистської «фабрики смерті» – концтабору Аушвіц-Біркенау.

Сьогодні Україна разом з усім світом розділяє скорботу за жертвами Голокосту. Українці – нація, яка пережила Голодомор, не може не відчувати біль Голокосту. Ми пам’ятаємо трагедію Бабиного Яру. Ця рана ніколи не загоїться.

Схиляємо голови в пам’ять про безневинно закатованих жертв…



Немає коментарів:

Дописати коментар